Начин на приготвяне
Спагетите се сваряват в подсолена вода. Докато се варят, патладжанът се измива и нарязва на кубчета, без да се посолява и да се оставя да се изцежда. Гъбите се почистват и без пънчетата се разрязват на две или най-много на три, ако са по-големи. Лукът и пиперката се нарязват.
В съд на котлона се слагат доматите. В друг се загрява олио и се слага патладжанът, а в друг, пак в загрято олио - гъбите.
Когато доматите започнат да бълбукат, се добавя нарязаната пиперка и сол, червен и черен пипер. Когато остане по-малко вода от доматите, съдът се маха от котлона.
Когато спагетите са готови, се отцеждат от водата и към тях се добавя сосът. Разбърква се добре и се оставят затворени, за да поемат добре соса.
Когато патладжанът се е позапържил, към него също се добавя сол на вкус и лукът (патладжанът поема повече сол). Когато е готов, се сваля от котлона и се добавя към спагетите. Разбъркват се добре и пак се захлупват.
Към гъбите също към края се добавя сол на вкус и когато са готови, също се прибавят към спагетите и се разбърква добре.
Коментари