Спагети с доматен сос, патладжан и гъби

17/04/2016
Рая Андонова
отРая АндоноваГотвач39335334
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 266
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спагетите се сваряват в подсолена вода. Докато се варят, патладжанът се измива и нарязва на кубчета, без да се посолява и да се оставя да се изцежда. Гъбите се почистват и без пънчетата се разрязват на две или най-много на три, ако са по-големи. Лукът и пиперката се нарязват.

В съд на котлона се слагат доматите. В друг се загрява олио и се слага патладжанът, а в друг, пак в загрято олио - гъбите.

Когато доматите започнат да бълбукат, се добавя нарязаната пиперка и сол, червен и черен пипер. Когато остане по-малко вода от доматите, съдът се маха от котлона.

Когато спагетите са готови, се отцеждат от водата и към тях се добавя сосът. Разбърква се добре и се оставят затворени, за да поемат добре соса.

Когато патладжанът се е позапържил, към него също се добавя сол на вкус и лукът (патладжанът поема повече сол). Когато е готов, се сваля от котлона и се добавя към спагетите. Разбъркват се добре и пак се захлупват.

Към гъбите също към края се добавя сол на вкус и когато са готови, също се прибавят към спагетите и се разбърква добре.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар