Подлучена рибна чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Подлучена рибна чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-4
"Една нетрадиционна рибна чорба, който ще ви плени с вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе
  • лимони - сокът от 2 лимона
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 10 - 15 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • яйца - 2 броя, за застройката
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • крутони - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на парчета рибното филе. Мариновайте го за 1 час в лимонов сок, оцет и сол. Задушете в олиото ситно нарязания лук и прибавете 4 чаени чаши студена вода.

Сложете в тенджерата рибата, черния пипер и дафиновите лист. Оставете подлучената рибна чорба да се вари за около 15 минути.

Свалете от котлона и след като леко се охлади, застройте с разбитите заедно яйца и кисело мляко. Темперирайте внимателно, за да не се пресече. Накрая прибавете скълцан магданоз. Поднесете рибната чорба с крутони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка: