Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Подлучена чорба от леща

Подлучена чорба от леща

Подлучена чорба от леща
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Точно така я обичаме тази чорба от леща - леко подлучена"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • вода - 4 л
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • сол - 2 щипки
  • джоджен - 2 щипки сушен
  • целина - 2 щипки сушена
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 2 стръкчета пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лещата.

Сипваме в тенджера 1 л вода и я кипваме.

Сипваме лещата и я оставяме да поври за 5 минути.

След това я прецеждаме и изхвърляме водата.

Изплакваме лещата под течаща вода и я сипваме в тенджерата.

Добавяме 2 литра вода и поставяме на котлона да се вари.

Веднага добавяме нарязаните на не много дребно моркови и лук. Сипваме и олиото.

Варим 5-6 минути и добавяме нарязаната на по-едри парчета чушка, червения пипер и доматеното пюре.

Оставяме лещата чорба да ври още 20 минути.

Междувременно добавяме по малко вода.

Добавяме солта, джоджена и целината.

Варим още 4-5 минути и изключваме котлона. Оставяме така 5-10 минути.

Нарязваме чесъна и магданоза на дребно, сипваме лещата в купички и добавяме по малко от тях във всяка купичка.

Сервираме нашата подлучена чорба от леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: