Начин на приготвяне
Измиваме лещата.
Сипваме в тенджера 1 л вода и я кипваме.
Сипваме лещата и я оставяме да поври за 5 минути.
След това я прецеждаме и изхвърляме водата.
Изплакваме лещата под течаща вода и я сипваме в тенджерата.
Добавяме 2 литра вода и поставяме на котлона да се вари.
Веднага добавяме нарязаните на не много дребно моркови и лук. Сипваме и олиото.
Варим 5-6 минути и добавяме нарязаната на по-едри парчета чушка, червения пипер и доматеното пюре.
Оставяме лещата чорба да ври още 20 минути.
Междувременно добавяме по малко вода.
Добавяме солта, джоджена и целината.
Варим още 4-5 минути и изключваме котлона. Оставяме така 5-10 минути.
Нарязваме чесъна и магданоза на дребно, сипваме лещата в купички и добавяме по малко от тях във всяка купичка.
Сервираме нашата подлучена чорба от леща.