Мусака с чушки

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Мусака с чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Вкусна и цветна зеленчукова мусака, която ще бъде чест гост на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • чушки - 4 зелени и 4 червени пиперки
  • домати - 2 броя, по - големи
  • гъби - 200 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - за запържване
  • яйца - 4 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • нишесте - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • карамфил - 4 зърна, счукан
  • риган - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите и доматите на кубчета. Чушките нарежете на по-дълги парчета, а гъбите на филийки. Загрейте олио в тенджера и сложете да се задушават накълцаните на ситно лук и чесън.

След 3 минути добавете гъбите и оставете да се задушават до омекване. Прибавете чушките, и доматите и оставете на котлона, докато доматите леко си пунат сока. Посолете и овкусете с риган и карамфил.

Сложете картофите в леко намазнена тава, сипете зеленчуците и разбъркайте. Сложете да мусаката с чушки да се пече за около половин час. Залейте я с полива от разбитите заедно яйца, кисело мляко и нишесте. Печете, докато заливката стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Миелна
Миелна
Не се ли слага малко вода, за да се сварят картофите?
31.08.2013 10:36
Ned Solakov
Ned Solakov
Хубавото е,че стана страхотно.Лошото е,че в къщи искат само аз да готвя. :-) Благодаря за рецептата!
29.03.2013 17:10
Мими Тенчева
Мими Тенчева
Страхотно ястие.
13.07.2012 18:04