Начин на приготвяне
Зарзаватът се почиства и надребнява. В дълбок тиган се сгорещява олио и се задушават лукът, морковите и чушките. Щом омекнат, се добавя оризът, който се пържи, докато стане прозрачен. След това яденето се подправя с подправки и се налива гореща вода /около 2 ч.ч./.
В тава се поставят нарязаните картофи и тиквички. Добавя се и зеленчуковата смес от тигана. Сипва се вода, която трябва да покрива всички компоненти. Тавата с яденето се слага в загрята фурна, докато всички продукти се сготвят.
След това се прибавят доматите и магданозът и яденето се запича още десетина минути. Накрая се залива със заливка от мляко, яйца и брашно. Мусаката се допича само на горен реотан до зачервяване на заливката.
Коментари