Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Зеленчукова мусака с два вида чушки

Зеленчукова мусака с два вида чушки

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
2321k6413k1
Зеленчукова мусака с два вида чушки
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 7
11/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Страхотно предложение за вегетарианска зеленчукова мусака - пъстра, ароматна и най-важното - изключително вкусна"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 2 бр. червени
  • ориз - 150 г
  • домати - 200 г смлени
  • магданоз - 1/2 вр.
  • копър - 1/2 вр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 100 мл.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зарзаватът се почиства и надребнява. В дълбок тиган се сгорещява олио и се задушават лукът, морковите и чушките. Щом омекнат, се добавя оризът, който се пържи, докато стане прозрачен. След това яденето се подправя с подправки и се налива гореща вода /около 2 ч.ч./.

В тава се поставят нарязаните картофи и тиквички. Добавя се и зеленчуковата смес от тигана. Сипва се вода, която трябва да покрива всички компоненти. Тавата с яденето се слага в загрята фурна, докато всички продукти се сготвят.

След това се прибавят доматите и магданозът и яденето се запича още десетина минути. Накрая се залива със заливка от мляко, яйца и брашно. Мусаката се допича само на горен реотан до зачервяване на заливката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Изглежда уникално вкусно!
31.08.2022 20:30