Лучени хризантеми

Лучени хризантеми
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Бирено мезенце, което много ще ви се услади"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави /средно големи/
  • сол
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • куркума - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете внимателно лука (ако искате по-големи хризантеми, може да изберете по-едър лук и обратно). Издълбайте внимателно вътрешността, без да стигате до края.

Нарежете ленти по дължина, отново без да стигате до края. Разрошете и оформете хризантемите. Загрейте подсолена вода в подходящ съд (количеството трябва да покрива лука).

Бланширайте лука за кратко.

Разбийте брашното с малко вода (да се получи каша) и добавете подправките.

Загрейте олиото (количеството трябва да покрива лука). Изпържете лука до златисто с основата надолу.

Отцедете биреното мезе от мазнината.

Лучените хризантеми са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: