Начин на приготвяне
Активираме маята в купичка с топла вода и захарта. Изчакваме маята да шупне. Пресяваме брашното, правим кладенче и в него изсипваме олиото, прясното мляко, шупналата мая и солта.
Замесваме тесто и го оставяме да почива. През това време разбъркваме белтъка с натрошеното сирене.
Разточваме тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълна кора. От единия край до средата разрязваме кората на ленти (като ресни, широки 3-4 см). В ненарязания край разпределяме сиренето и навиваме на руло. Започваме с края, в който е плънката.
Прехвърляме рулото в кръгла тава, на дъното на която сме поставили хартия за печене. Оставяме тестото да втаса около 50-60 минути. Намазваме с разбит жълтък, смесен с една супена лъжица прясно мляко.
Печем на 180 градуса. Щом питката се опече, се намазва с олио и се покрива с кърпа.