Начин на приготвяне
Нарежете лука на полумесеци, сипете малко олио в тикан и добавете лука. Задушавайте на умерен огън с често разбъркване, докато лукът се карамелизира.
Когато лукът е карамелизиран, отстранете от котлона и оставете да изстине. Зеленият лук нарежете на ситно.
Замесете тесто от маята, водата, захарта, солта, олиото, карамелизирания лук и зеления лук. Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.
Премесете тестото, разделете на 8 равни части и оформете хлебчета. Подредете в намаслена тава. Оставете отново да втасат за 10 минути, намажете с олио, направете няколко разреза с остър нож отгоре.
Печете хлебчетата на 180 градуса за 30-35 минути.