Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Палачинки с мая

Палачинки с мая

VeskaVeska
Новак
15491739
Палачинки с мая1 / 6
20/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"При палачинките с мая важи правилото, че трябва да изядете поне три, преди да обявите колко много са ви харесали"

Необходими Продукти

  • вода - 400 мл топла (но не гореща)
  • мая - 1/3 кубче жива
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата заедно със захарта. Като шупне маята, се прибавя щипката сол и ванилията.

Брашното се прибавя на порции, като постоянно се бърка. Сместа за палачинките трябва да е с консистенция като на боза.

Тиган с незалепващо покритие се намазва с олио. (аз лично потапям салфетка в олиото и мажа).

От сместа се изсипва в горещия тиган и се разпределя. Всяка палачинка се пържи и от двете страни до златисто.

Преди всяка нова порция от сместа тиганът се намазва отново с мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Neli Dobreva
Neli Dobreva
Това са си чисти катми, а не палачинки. Но е хубава рецептата и сигурно са много вкусни. Ако се намазват след изпичането им с масло, ще са още по-вкусни.
04.05.2018 01:02
3
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много интересно че няма яйца, явно се получава доста добре така.
30.05.2016 22:46