Начин на приготвяне
Затопляме леко прясното мляко и прибавяме разбито яйце (1 бр.), разтопено краве масло (3 с.л.), щипка захар, сол (1/2 к.л.), бакпулвер (1/2 ч.л.) и суха мая (1 ч.л.).
Разбиваме хомогенно съставките и към сместа лъжица по лъжица прибавяме бяло брашно, като разбиваме, докато получим палачинково тесто.
Прибавяме натрошено краве сирене (3-4 с.л.), разбъркваме и оставяме тестото да втаса на топло.
Когато е готово, изпичаме палачинки в намазан с мазнина тиган. Всяка готова палачинка още в тигана намазваме с краве масло и навиваме. (внимаваме да не се изгорим, помагаме си с шпатулка).
Слагаме палачинките в съд с капак, за да са топли, и сервираме с кисело мляко.