Ябълков сладкиш с мед

Ябълков сладкиш с мед
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Страхотен ябълков сладкиш с многолистно тесто, което се топи в устата"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 лист, многолистно
  • ябълки - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 30 г.
  • канела
  • сладко от кайсии - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете многолистно тесто на ленти с ширина 5-6 см. Изрежете и ивици с ширина около 1 см. За всяка лента предвидете по 2 ивици.

Намажете всяка лента с разбито яйце. Отгоре сложете от ивиците и монтирайте като борд.

В образувалата се дупчица наредете тънки филийки ябълки, предварително обелени. Поръсете с мед и канела.

Нарежете всяка лента на 3-4 парчета. Наредете ги в тава, застлана с хартия и изпечете до златисто.

Ябълковия сладкиш глазирайте със сладко от кайсии, разредено с малко вода.

Ябълковият сладкиш с мед е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: