Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта с миксер, добавете млякото, олиото и водата. Пресейте ванилията, содата и брашното. Добавете ги към яйчената смес и разбъркайте добре.
Количеството на брашното е около 2 ч.ч, ако е необходимо в последствие добавете още до гъстотата на рядка боза. Тестото не трябва да е много гъсто, добре е да се разлива свободно в тигана.
Загрейте тиган на котлона. Добавете малко масло и сипете черпак от тестото. Разнесете с леко поклащане на тигана, така че тестото да се разлее и запълни равномерно дъното му.
Изпържете палачинката от едната страна и обърнете от другата. Така направете с цялото тесто, като само от време на време слагайте по малко масло в тигана.
Готовите палачинки по желание намажете с масло и гарнирайте на вкус с плодове, сладко или шоколад.
Коментари