Много пухкави палачинки

24/04/2016
"Традицията повелява палачинките да са пухкави, защото само така ще се консумират с удоволствие и без никаква мярка "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции11-12 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 610
  • Преглеждания за месеца1184
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Прибавете водата и прясното мляко и разбъркайте. Добавете солта и брашно на части. Бъркайте непрекъснато и добавяйте брашно до получаване на палачинково тесто. Прибавете и щипката сода бикарбонат.

Загрейте тигана, намажете с масло и изсипете един черпак от тестото. Разстелете по дъното на тигана. Печете до получаване на кафеникав загар.

Обърнете от другата страна и изпечете по същия начин. Готовата палачинка намажете с масло. Процедирайте така до изчерпване на палачинковото тесто.

Поднесете със сирене или любимо сладко, течен шоколад и айран. Може да ги използвате за направата на сладка или солена палачинкова торта.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Веселина Гатева
Още по меки и пухкави са ,ако прясното мляко се замени с чаша кисело.Стават много меки и вкусни.
2
0
Биляна Владова
утрешната закуска вече е измислена
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
страхотни са ,браво Весе ще взема и аз да опитам :))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв