Много пухкави палачинки

09/07/2020
"Традицията повелява палачинките да са пухкави, защото само така ще се консумират с удоволствие и без никаква мярка "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции11
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 592
  • Преглеждания за месеца1381
  • Преглеждания за седмицата90
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Прибавете водата и прясното мляко и разбъркайте. Добавете солта и брашно на части. Бъркайте непрекъснато и добавяйте брашно до получаване на палачинково тесто. Прибавете и щипката сода бикарбонат.

Загрейте тигана, намажете с масло и изсипете един черпак от тестото. Разстелете по дъното на тигана. Печете до получаване на кафеникав загар.

Обърнете от другата страна и изпечете по същия начин. Готовата палачинка намажете с масло. Процедирайте така до изчерпване на палачинковото тесто.

Поднесете много пухкавите палачинки със сирене или любимо сладко, течен шоколад и айран.

Може да ги използвате за направата на сладка или солена палачинкова торта.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веселина Константинова
Не съм изпробвала рецепта за палачинки с кисело мляко.
0
0
Веселина Гатева
Още по меки и пухкави са ,ако прясното мляко се замени с чаша кисело.Стават много меки и вкусни.
3
0
Биляна Владова
утрешната закуска вече е измислена
0
0