Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете киселото мляко, кокосовите стърготини, бакпулвера, разтопеното масло, какаото и ванилия. Разбъркайте, сипете и гриса, отново разбъркайте.
Намаслете форма с падащ ринг с диаметър 26 см. Изсипете сместа в нея. Сложете да се пече до готовност на 180 градуса.
Оставете да се охлади и нарежете на парчета.
Направете захарен сироп, като в касерола сложите водата и захарта, загрейте и оставете да кипне, добавете сока и кората на половин лимон, разбъркайте и оставете да поври до получаване на сироп.
С този сироп полейте реването.
Оставете за поне 6 часа, да се сиропира, най-добре консумирайте на другия ден.
Басбуса - Арабското реване е готово.
Коментари