Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Басбуса - Арабско реване

Басбуса - Арабско реване

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Басбуса - Арабско реване
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Внимание, внимание! Това арабско реване е най-вкусното реване, което може да опитате"

Необходими Продукти

  • грис - 350 г пшеничен
  • кисело мляко - 450 г
  • захар - 100 г
  • масло - 50 г
  • какао - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • кокосови стърготини - 20 г
  • За сиропа
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете киселото мляко, кокосовите стърготини, бакпулвера, разтопеното масло, какаото и ванилия. Разбъркайте, сипете и гриса, отново разбъркайте.

Намаслете форма с падащ ринг с диаметър 26 см. Изсипете сместа в нея. Сложете да се пече до готовност на 180 градуса.

Оставете да се охлади и нарежете на парчета.

Направете захарен сироп, като в касерола сложите водата и захарта, загрейте и оставете да кипне, добавете сока и кората на половин лимон, разбъркайте и оставете да поври до получаване на сироп.

С този сироп полейте реването.

Оставете за поне 6 часа, да се сиропира, най-добре консумирайте на другия ден.

Басбуса - Арабското реване е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Харесва ми така с какао! Много е приятно.
01.05.2016 23:57