Начин на приготвяне
Сварете сиропа, като смесите водата, захарта, обелената кора на лимона, сока на лимона, канелените пръчици и ванилията.
Варите за 10 минути след завиране, като в края на варенето прибавяте маслото. Оставете да се охлади.
В купа разбийте с миксер яйцата със захарта до пухкав крем. Прибавете предварително смесените пресято брашно, гриса, ванилията и щипка сол, разбъркайте бавно и внимателно с шпатула.
Сипете сместа в правоъгълна тава намазана с малко масло. Поставете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете до златисто-кафяво за около 30 минути, до суха клечка.
Горещото реване залейте с охладения сироп и оставете да се охлади и попие сиропа напълно.
За крема смесете захарта със студеното мляко и нишестето, разбъркайте до гладка смес.
Поставете съда на котлона и варите до сгъстяване на бавен огън, при непрекъснато бъркане.
Горещия млечен крем разпределете върху реването равномерно и отново оставете да се охлади напълно.
Преди сервиране гарнирайте с натрошени ядки, кокосови стърготини, шоколадови пръчици или др.
Реването с крем е готово.