Начин на приготвяне
Пригответе сиропчето, като поставите всички продукти за него на умерен до силен огън, варете 10 минути и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавяйте последователно олиото, киселото мляко, гриса и брашното, пресято с бакпулвера и какаото.
Сипете получената смес в кръгла тавичка с диаметър 25 -26 см или квадратна с приблизителни размери - предварително намазнена и набрашнена.
Поставете в загрята на 180 градуса фурна и изпечете до суха клечка (30 минути приблизително).
Готовият сладкиш нарежете на квадратчета и залейте с изстиналия сироп.
Щом реването се охлади, е готово за консумация, но по принцип се препоръчва да престои няколко часа, за да дръпне добре.
Да ви е сладко!