Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват, разрязват се на две през средата (по дължина) и се издълбават внимателно с малка лъжичка.
Докато почистваме тиквичките, слагаме в тенджера на котлона да кипне водата, като слагаме вътре и нарязаните на ситно глава чесън, копър и магданоз, сол на вкус, захарта, олиото и оцета.
След като маринатата заври пускаме вътре да се бланшират тиквичките за 2-3 мин (докато си сменят цвета и поомекнат), след това ги прецеждаме и изплакваме със студена вода.
Млечната салата: в купа хубаво разбъркваме млякото, майонезата, ситно нарязани копър, магданоз и чесън, щипка сол, след което нарязваме на ситно краставицата и прибавяме и нея. Разбъркваме добре и с получената салата пълним готовите тиквички.