Картофени кюфтета в панировка

Катя БлагоеваКатя БлагоеваГотвач157733871
06/05/2016
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 029
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и сваряват. След това се изцеждат от водата и се намачкват.

В тях се слага 1 яйце, сол на вкус, половин детска лъжичка черен пипер, поръсва се с чубрица и сух копър. Сместа се разбърква добре и се прави на топчета, и се редят в една тавичка.

След това в една чиния се разбиват яйцата с малко сол, а в другата брашното. Взимат се приготвените картофени топчета и се овалват в брашното и след това в яйцата, и се пържат до готовност.

Хубави са за консумация с майонеза и кетчуп.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Катя Благоева
Не се разпадат, защото преди това ги топим в брашно и не се правят много тънки. Не се разпадат
0
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
08.05.2016 04:20
не се ли разпадат като ги потопите в яйцето за панировка?
1
0