Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Домашни картофени кюфтета

Домашни картофени кюфтета

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
25
"Пригответе двойна доза, защото ще свършат много по-бързо, отколкото предполагате!"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • сирене - 350 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1 връзка
  • самардала - на вкус
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и ги обелваме. С преса ги правим на пюре.

Нарязваме лука на дребно и го прибавяме към пюрето.

Добавяме 2 яйца, натрошеното сирене, солта, черния пипер, наситнения магданоз, самардалата и 2 с.л. брашно.

От продуктите омесваме тесто.

С намазнена ръка оформяме картофени кюфтета, които потапяме последователно в брашно, яйца и пак в брашно.

Пържим кюфтетата в нагорещено олио до златисто, отцеждаме на салфетка и поднасяме.

Домашните картофени кюфтета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Става и с кашкавал. А подправките са според вкуса на всеки.
08.07.2016 14:06
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Аз ги оформям и ги слагам за 15тина мин във тава във фризера за да не се разпаднат при пърженето.
11.04.2016 22:29
5
Люси
Люси
Мисля, че това е много удачна рецепта за картофени кюфтета.
Ще се пробва задължително!
30.11.2015 20:09
1