Веган мусака със соево мляко

Веган мусака със соево мляко

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
508
2k
908
992
7
06/05/2016
"И на вас ли ви е интересно как точно се приготвя сочна заливка за веган мусака"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 636
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Пиперката и морковът се измиват и се нарязват на ситно заедно с лука. Гъбите се почистват и нарязват на ситно.

Загрява се олио и се запържва лукът. След това се добавят пиперката и морковът, също да се запържат, а след тях и гъбите. Когато гъбите поомекнат, се добавят картофите и царевицата.

Захлупват се с капака и се оставят за 1-2 минути да се задушат, след което се добавя вода, около 4 ч.ч. или да се покрият зеленчуците.

Докато се варят се приготвя каймата. Загрява се вода 2 ч.ч., в отношение 1:2 или според указанията на опаковката. Когато заври водата, се маха от огъня и се слага каймата.

Когато набъбне достатъчно, ако все още има вода, се изсипва, за да остане само каймата. Прибавят се сол, черен пипер, шарена сол и кимион.

Когато зеленчуците заврат, се добавя каймата, доматено пюре, сол, черен пипер, червен пипер и чубрица. Всичко се разбърква добре, оставя се да поври още 1-2 минути и след това се изсипва в тава. Слага се да се пече на 180-200 градуса.

Когато повечето вода се е изпарила, се прави заливката. Сгорещява се олио и в него се слагат около 6-7 с.л. брашно. Когато се разтвори добре, се добавя млякото постепенно при непрекъснато бъркане.

Разбърква се, докато се сгъсти достатъчно. След това мусаката се изважда от фурната и се изсипва заливката отгоре й. Връща се във фурната и се пече до златисто.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар