gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Домашен телешки бургер с топено сирене

Домашен телешки бургер с топено сирене

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9822k2
Домашен телешки бургер с топено сирене
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
07/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • За хлебчетата
  • прясно мляко - 200 мл
  • масло - 50 г
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • брашно - колкото поеме
  • семена - за поръсване
  • олио - за тавата
  • За бургерите
  • телешко месо - 400 - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • лют червен пипер - щипка
  • кимион
  • олио - за тигана
  • За гарнитура
  • топено сирене - 200 г
  • чушки - 2 бр. жълта и червена
  • соев сос
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • сирене - 50 г
  • маруля - 5 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлебчетата: Затопляме млякото и в него разтваряме маята и маслото, прибавяме брашно, сол и захар, омесваме меко тесто и го оставяме да втаса. След като тестото е готово го разделяме на топчета, оформяме от тях питчици, нареждаме ги в намазана с олио тава и ги оставяме да втасат отново. След като са втасали ги поръсваме със семена и печем на 180-200 градуса до готовност.

Докато хлебчетата се пекат си приготвяме бургерите. Месото нарязваме на едри кубчета и сипваме в чопър, прибавяме почистения и нарязан на едро лук, накъсваме и магданоза и мелим 1 мин. или според това колко на ситно искаме да е месото.

След това изваждаме месото от чопъра в една купа овкусяваме с подправките, чукваме яйцето и омесваме хубаво. В тиган слагаме да се загрее мазнина (колкото да покрие дъното), след това вземаме с ръце от смляното месо, оформяме го и го пускаме в тигана, така правим и с останалата смес. След като се изпече обръщаме от другата страна.

След като приключили с бургерите в същата мазнина слагаме нарязаните на тънко чушки и лук, сипваме и 1-2 с. лъжици соев сос и задушаваме за 1-2 мин. След като са се задушили ги изваждаме от тигана.

Когато хлябът, месото и зеленчуците са готови, разряваме хлебчетата през средата, мажем с топено сирене, слагаме тънко нарязани краставички, бургера, тънко нарязано сирене, задушените зеленчуци, листо маруля, отново краставички и накрая другата част от хлебчето, което също сме намазали с топено сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: