Начин на приготвяне
Спанакът се бланшира в гореща вода, след което се изплаква със студена вода, прецежда се и заедно с 1 ч.ч. вода, магданоза и чесъна, се пасира хубаво.
Яйцата разбиваме с миксер на пухкава пяна, прибавяме към тях пасирания спанак, олиото, малко брашно, бакпулвера и сол, разбъркваме с шпатула и прибавяме още брашно, за да се получи мека смес.
Готовата смес разпределяме в две еднакви по големина малки тавичка (може и в една голяма правоъгълна). Печем на 180 градуса 20-25 мин.(или според фурната).
След като са готови, ги изваждаме от тавичките и завиваме с кърпа да не изсъхват. Докато блатовете изстиват, приготвяме крема.
С миксер разбиваме на пухкав крем млякото, крема сиренето и обикновеното сирене. След като блатовете са изстинали, пълним крема в шприц и нанасяме върху блатовете.
Декорираме с резенчета краставица и морков.
Коментари