Пияни пролетни картофки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Пияни пролетни картофки
Снимка: Кристина Черникова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Криси ни изненадва приятно с едно вегетарианско предложение, което веднага добавяме в секция Любими"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 г дребни, пролетни
  • бира - 100 мл
  • горчица - 4 с.л.
  • куркума
  • хималайска сол
  • чили
  • копър - сух
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пролетните картофки се измиват на течаща вода и без да се белят, се слагат в тенджера или по-дълбок тиган. Заливат се с олиото и се разбъркват.

Запържват се 4-5 минути на умерена температура, като се разбъркват няколко пъти, за да не залепнат.

След това се добавят бирата и останалите компоненти. Яденето се оставя да къкри на тих огън под капак още 10-12 минути, а периодичното разбъркване продължава.

Отстранява се от печката, когато картофките омекнат достатъчно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Герова
Добринка Герова
Уникални картофки :*
07.06.2016 21:55
К К
К К
Страхотни са и люти! Браво!
15.05.2016 00:47
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Всичко много е добре само тази горчица не мога да я възприема.
09.05.2016 00:03
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Вкусна рецепта, сложих при любими
08.05.2016 20:55
Monika Ivanova
Monika Ivanova
много вкусно звучи тази рецепта. мисля и ние да ги хапнем (пийнем) за обяд
08.05.2016 11:19