Начин на приготвяне
Обелете картофите и ги сварете в леко подсолена вода, колкото да омекнат. Свалете от котлона, изцедете водата и ги оставете да изстинат.
Издълбайте картофите с помощта на малка лъжица и ги подредете в тава застлана с хартия за печене. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Измийте и нарежете спанака и лука на дребно и ги запържете в олиото. След като течността се изпари, прибавете сметаната и варете, докато се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер. Свалете от котлона и към спаначената смес прибавете остатъците от издълбаването на картофите и пасирайте.
С получената смес напълнете картофите и ги полейте с малко олио. Печете на 200 до леко златист цвят. Сервирайте като самостоятелно ястие със сос по избор или като гарнитура към печени меса.
Коментари