Начин на приготвяне
Покрийте тава с хартия за печене. В купа сложете царевичното брашно, не грис, брашното тип 500 /пресято преди това/ с бакпулвера, захарта и солта. Разбъркайте ги добре.
Добавете маслото, което предварително сте размекнали леко, и го втрийте в сухите съставки. Добавете стафидите, като по-добре да са тъмни, защото се открояват от жълтичката смес.
Разбийте жълтъка, яйцето, настърганата лимонова кора и ванилията в купа. Добавете ги към брашнената смес. Сипете тестото върху набрашнен плот и го омесете добре. Нарежете го на 4 части, като всяка оформете на дългичко руло.
Леко натиснете рулото, за да се сплеска, но не много. Сложете ги в тавата. Нарежете преди това на нещо като бишкоти.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна. Оставете ги да се охладят и хапвайте.
Така ги правя аз, но по оригинална рецепта /също става нелошо/ рулата се пекат 12 мин., режем на бишкоти и пак печем 10 мин.
Да ви е сладко!
Коментари