Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Баклава с лимонада и халва

Баклава с лимонада и халва

Баклава с лимонада и халва
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
12/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Знаете ли, че диетите са измислени от слабите жени, за да накарат истинските сочни дами да се откажат от десерт?"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • халва - 1 пакет тахан
  • олио - 100 мл за поръсване
  • сироп
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч ч.
  • ванилия - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме в купа лимонада, захар, брашно, бакпулвер и натрошената тахан халва. Разбърква се добре и плънката е готова.

Вземат се две кори една върху друга, между тях е поръсено олио. Поръсваме с част от плънката и навиваме двете кори заедно на руло. Нареждат се в широка тава.

С нож се нарязват на парчета и поръсваме с олио по разрезите. Печем в загрята фурна 180 градуса за 30 минути до зачервяване. Смесват се захар, вода и ванилия.

Варим на котлона за 3 минути да се разтопи захарта и охлаждаме добре. Залива се с охладения сироп и се оставя да попие. Най-вкусна е на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Изглежда много вкусна, аз досега с халва не съм правила
12.05.2016 14:09