Начин на приготвяне
Гъбите се почистват, нарязват на много ситно и се задушават с 1 с.л. олио в тиган, като често се разбъркват.
След като са готови прибавяме сол на вкус и нарязаните на ситно листенца чесън, разбъркваме още няколко секунди и махаме от огъня.
С точилка притискаме/разточваме една по една филийките хляб, да станат плътни и тънки, изрязваме внимателно коричките (можем с помощта на широка чашка или купичка) и слагаме готовите филийки във формичка за мъфини.
Приготвяме и останалите филийки, разпределяме в тях гъбите, слагаме по малко сирене и поръсваме с настърган кашкавал.
Печем в загрята на 200 градуса фурна само на горен реотан за 5-10 минути. След като са готови ги изваждаме от фурната и ги поръсваме с нарязан на много ситно пресен домат.
Коментари