Разкошни тиквички във фурна

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Разкошни тиквички във фурна
Снимка: Наталия Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Вкусотия с тиквички, на която не пропускаме да се насладим в сезона на тиквичките!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 20 г
  • олио - 3 с.л.
  • За соса
  • доматено пюре - 1 ч.ч. (не много гъсто)
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 20 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава Кромид
  • чесън - 2 стръка пресен
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • захар - 1 к.л или 1 ч.л. (в зависимост от пюрето)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се нарязват на не много тънки филийки и се задушават в тиган с маслото и олиото, като често разбъркваме, за да се задушат равномерно (около 15 мин.).

След като тиквичките са се задушили (сменили са си цвета), ги изваждаме с решетъчна лъжица в една чиния или купа и в същия тиган (без да измиваме) си приготвяме соса.

В тигана слагаме маслото и олиото, сипваме нарязан на полумесеци лука, запържваме леко, след това прибавяме ситно нарязаните чесън и магданоз и брашното, запържваме, докато пожълтее брашното и при непрекъснато разбъркване прибавяме водата и доматено пюре, прибавяме и захар и сол на вкус и оставяме да къкри 1-2 минути.

Махаме готовия сос от огъня. В малка купа разбиваме яйцето, сипваме и млякото и разбъркваме добре.

След като тиквичките, сосът и млякото са готови, в подходяща тавичка нареждаме един ред от тиквичките, заливаме с половината сос, разпределяме и половината от млякото и яйцето, след това още по един ред в същата последователност.

Печем тиквичките на фурна на 200 градуса за около 30 мин. или до готовност.

Разкошните тиквички във фурна са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
31.05.2018 22:22
Ваня Благоева
Ваня Благоева
До сега не съм ги приготвяла по този начин, но идеята ми допадна и ще опитам. На снимката изглеждат много апетитно. Браво!
16.05.2016 16:01
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Така не съм ги правила, ще опитам някой ден.
16.05.2016 15:21
1
Покажи всички подкоментари