Начин на приготвяне
Лещата, заедно с моркова и чесъна се сварява до омекване в около 1, 5-2 л вода, след което се посолява. Прибавят се клончета чубрица, а след като лещата се свари добре, чубрицата се отстранява.
Прави се запръжка от нарязания на тънки полумесеци лук и брашното, добавя се доматеното пюре, а след това и червеният пипер.
Запръжката се темперира с част от лещения бульон и се прибавя към ястието.
Виж също защо лещата е толкова полезна или опитай и нашите рецепти за супа от леща.
Коментари
ами аз варя доста поне час иначе си е твърдичка!
Преди 5 години за последен път ядох леща яхния,баща ми я беше направил малко преди да почине на 93 год. Днес направих" Леща яхния" по вашата рецепта и много ми хареса. Продължавайте да измисляте такива хубави рецепти!