Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с шоколадови парченца и ром

Кейк с шоколадови парченца и ром

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Кейк с шоколадови парченца и ром1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Ама каква ти диета, ние сме ви приготвили този кейк с шоколадови парченца и ром, но който просто няма как да устоите"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и ¼ ч.ч.
  • прясно мляко - 4 - 5 с.л.
  • ром - 2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • какао - 5 с.л.
  • шоколад - ½ ч.ч. натрошен на парченца, черен или по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците със солта, а в друг съд разбийте до пухкав крем жълтъците със захарта. Добавете към жълтъците млякото и олиото и объркайте с разбитите белтъци.

Последно сипете пресятото брашно с бакпулвера, след което какаото. Най-накрая сместа се разбърква с натрошения шоколад и рома. Изсипете я в предварително намазана и набрашнена кексова форма с дупка с диаметър 26 см.

Сложете кейка с шоколадови парченца в предварително загрята до 180 градуса фурна да се пече за около 25-30 минути. Проверете готовността с дървена клечка. Готовият кейк се охлажда и се поръсва с настърган млечен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Направих го и смимах току що изваден от фурната! :) Ухае старахотно! ;)
13.12.2016 17:22
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
За да се разбият по-добре белтъците, се слага ЩИПКА сол. Това важи за всяка рецепта с разбити на сняг белтъци. И трябва яйцата да са на стайна температура- друг важен фактор за бухване.
01.11.2012 15:00
mimi606
mimi606
така и не разбрах колко сол се слага
12.02.2012 10:19
1
dani
dani
Четете и за солта, пише за какво е и олиото пише къде се слага.
12.10.2011 13:52
меги
меги
A oлиото къде остана ?
05.10.2011 15:01
илиана
илиана
Каква сол, нещо сте се объркали.
01.10.2011 15:01