Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с пеперони и яйце

Пица с пеперони и яйце

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пица с пеперони и яйце2 / 2
20/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
33 мин.
Порции
4
"Не е много диетична, но затова пък е много вкусна и лесна - вкусотия за малки и големи"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 3/4 ч.ч.
  • Плънка
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • топено сирене - 2 бр. (триъгълните)
  • кашкавал - 60 г
  • маслини - 10 бр.
  • пеперони - 10 резенчета салам
  • царевица - 50 г сладка
  • яйца - 1 бр.
  • риган
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото смесваме в голяма купа, разбъркваме добре и оставяме да втаса 15-20 мин. на топло. След това разточвам на набрашнена повърхност, докато тестото се превърне в блат с достатъчен диаметър за тавата ми за пица.

Намазнявам тавата и поръсвам с малко брашно, за да не залепне, премествам бързо блата, за да не се скъса.

Доматеното пюре разреждам с 10-20 мл вода и намазвам хубаво тестото. Слагам в предварително загрята на 180 градуса фурна, като през това време подготвям останалите продукти.

След 2-3 минути (не да се изпече блатът, а само малко да дръпне влагата от пюрето) вадя тавата от фурната и редя - топеното сирене, пеперони, маслини, царевица, риган и босилек и връщам да се допича.

Времето за печене е индивидуално според фурната ви, но при мен е готова за около 11-13 минути, след което вадя, рендосвам кашкавала, чуквам едно яйце в средата и връщам за още 2-3 минути, докато и те станат готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хубаво е яйцето да е рохко както на снимката, да се разтича или като масло. Браво за пицата.
31.05.2016 22:40