Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Суперлесна пица Пеперони

Суперлесна пица Пеперони

Суперлесна пица Пеперони
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Всички от семейството ще оценят подобаващо тази вкусна пица"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • зехтин - 1 с.л.
  • За плънката
  • пеперони - 100 г салам
  • доматена паста - 2 с.л.
  • моцарела - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • гъби - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото. В много дълбока купа смесваме брашното, маята и солта и ги разбъркваме. Зехтина сипваме при водата и смесваме със сухата смес. Не месим, а само разбъркваме с лъжица и оставяме в купата. Ще се получи по-рядко тесто отколкото при други теста за пица, но не се притеснявайте - така трябва да е.

Покриваме купата с фолио и прибираме в хладилник. Трябва да престои до следващия ден - поне за 12-18 часа.

На следващия ден тестото вече ще е увеличило много обема си. Изваждаме го от хладилника и го оставяме за 10 минути да се отпусне.

С набрашнени ръце го отделяме от купата. Ще се образуват нишки и ще е лепкаво, но това е нормално. Леко го оформяме, като го омесваме много внимателно. Поставяме го в тава за печене с незалепващо покритие и го разтегляме, за да се оформи пица.

Мажем с доматената паста и поръсваме с настърганите моцарела и кашкавал. Режем гъбите и ги добавяме. Най-отгоре подреждаме саламчетата.

Печем пицата в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Пицата добре, ама за интервали между думите да сте чували? Пишете рецепти- добре, но поне ги пишете грамотно бе хора! Редакторите защо не обръщат внимание на тези неща?
15.08.2017 12:18
1
Покажи всички подкоментари