Начин на приготвяне
Пригответе тестото за пицата, като в купа пресеете брашното, сложете малко сол и киселото мляко. Разтворете маята в прясното мляко и я добавете. Размесете с ръце до получаване на гладко тесто. Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса за час. Тестото разделете, ще ви стигне за три средно големи пици. Разделете на три, вземете едната част и разточете на кръгла кора.
Сложете върху металната скара на печката хартия за печете, прехвърлете тестената кора върху хартията.
Нарежете половин чушка на кръгчета, кашкавала настържете, а моцарелата разрежете на не дебели парчета.
Намажете кората с лютеницата, поръсете с подправите, разпределете пушеното филе, нарязаните гъби и чушката. Поставете на места моцарела и поръсете с кашкавала.
Полейте със зехтина и чукнете яйцето и разпределете маслинките
Сложете в загрята фурна на 180 градуса до готовност за около 25 мин.
Преди консумация полейте с кетчуп или чеснов сос.
Коментари