Начин на приготвяне
В голяма купа смесваме всички продукти за кекса (без брашното) и хубаво разбиваме с миксер. След това махаме миксера и постепенно прибавяме брашното и разбъркваме с шпатула, да се получи хомогенна смес.
Изсипваме сместа в малка тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно, и печем на умерена фурна за около 30 мин. След като кексът е готов, го изваждаме и оставяме да изстине напълно.
Щом изстине напълно, го натрошаваме с ръце на много ситно в голяма купа и към него прибавяме маслото (предварително сме го разтопили), сусама и разбъркваме хубаво, след това прибавяме постепенно млякото, да се получи гъста лепкава смес.
След това изваждаме сместа от купата и я слагаме върху кухненска хартия, оформяме я като салам и я заливаме с шоколада, който предварително сме разтопили (в микровълнова или на водна баня), оставаме в хладилник да стегне за около 10 минути, след това изваждаме и поръсваме с пудра захар и кокосови стърготини и отново връщаме в хладилника за поне още 15 мин.
След като стегне, внимателно преместете салама в чиния.
Коментари