Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско по гръцки с мед и мащерка

Свинско по гръцки с мед и мащерка

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Свинско по гръцки с мед и мащерка
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1/2 кг
  • мед - 2 с.л.
  • портокалова кора - на 1 портокал
  • лимонова кора - на половин лимон + сока
  • портокалов сок - от 1 бр.
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 2 щипки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • мазнина - 50 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на късове. Слага се в загрято олио и се запържва до златисто, като се разбърква, за да не залепне.

Докато месото се пържи, смесваме сока от лимон и портокал, настърганите кори, бялото вино, мащерката, меда, солта и черния пипер.

Сипваме сока в тигана при месото и оставяме на малко по-слаб котлон, докато течността изври и сосчето стане по-гъсто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много ми хареса рецептата,и особено сосчето,което прекрасно се съчетава с месото.На мен лично меда ми е малко в повечко,но това вече е и въпрос на вкус
22.05.2016 10:06
1
Покажи всички подкоментари