Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Охлюви с мащерка по средиземноморски

Охлюви с мащерка по средиземноморски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Охлюви с мащерка по средиземноморски1 / 3
23/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Охлюви - страхотен зеленчук, който пъпли нагоре-надолу из градината и от който се готвят разкошви ястия"

Необходими Продукти

  • охлюви - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • моркови - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л
  • чесън - 4 скилидки
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л суха
  • зехтин - 50 мл
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • магданоз - 20 стръка
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една глава лук се нарязва на ситно. Чесънът, морковите и лукът се варят заедно с черния пипер около 30 минути - докато се получи ароматен бульон.

Охлювите се измиват добре и се сваряват в солена вода. Прецеждат се и се вадят от черупките. Бульонът се прецежда и се оставя да заври. Добавят се охлювите и се варят още 15 минути.

Останалият лук се нарязва на шайби и се запържва в зехтина. Поръсва се с червения пипер и се добавя малко топла вода. Добавят се доматеното пюре, оцетът и лимонът, нарязан на кръгчета.

Всичко се готви се до пълното задушаване на лука. След това всичко се пасира, добавят се жълтъците и малко от зеленчуковия бульон. Добавят се и охлювите и ястието се сервира, поръсено с мащерка и нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Как ги ядете не знам. В Чехия е подсъдно да се берът охлюви.:)
10.05.2016 10:04
1
1
Покажи всички подкоментари
Monika Ivanova
Monika Ivanova
А защо на снимката са с черупките?
06.05.2016 16:39