Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Медено свинско с мащерка и розмарин

Медено свинско с мащерка и розмарин

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Медено свинско с мащерка и розмарин1 / 2
15/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Истинският майсторлък е не само в печенето, но и в баланса на подправките и вкусовете, а тук той е съвършен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 450 г цяло парче
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. зърна
  • За лучената гарнитура
  • червен лук - 4 глави
  • бульон - 350 мл зеленчуков
  • оцет - 1 с.л. червен винен
  • пудра захар - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • порт - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете заедно меда, горчицата, розмарина и мащерката. Начукайте черния пипер. Намажете месото с медената марината, поръсете с черния пипер и сложете в тава.

Запечете за 35-45 минути. За да направите лучената гарнитура, нарежете лука на кръгчета и ги сложете в тава. Добавете бульона, оцета и чесъна, кипнете и намалете огъня. Задуушете за 15 минути.

Махнете капака, сипете портото и продължете да задушавате, докато лукът омекне напълно. Овкусете със сос. Нарежете печеното месо на резени и разпределете в 4 чинии. Сервирайте с лучената гарнитура и печени картофи.

Опитайте още Свинско печено с лук, Свинско печено с медена глазура и салвия, Свинско печено с гъби, Печено свинско филе, Печено свинско с картофи

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Готвинка
Готвинка
..слагам лука в тавата и го кипвам...задУУшавам, после, овкусявам със сос. Слагам порта и е готово! Страшна рецепта, да я бяхте превели малко по-внимателно...
08.11.2015 22:58
Мариела
Мариела
А сол на месото?
16.07.2015 18:57