Суфле с кашкавал

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Суфле с кашкавал
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • шунка - 200 г
  • кашкавал - 140 г + за отгоре
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме се брашно в маслото и разреждаме постепенно с прясното мляко. Овкусяваме с черен пипер и сол.

Сосът се сваля от огъня и го оставяме да се охлади.

Разбиваме жълтъците и ги добавяме към изстиналият вече сос.

Шунката се нарязва на дребно, а кашкавала го настъргваме.

Разбиваме белтъците на сняг. Прибавяме белтъците, кашкавала и шунката към соса.

Всичко се изсипва в намазнена тавичка. Отгоре слагаме също малко настърган кашкавал. Печем в умерена фурна. Хапваме със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: