Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Суфле с Кашкавал и Картофи на Фурна

Суфле с Кашкавал и Картофи на Фурна

Суфле с Кашкавал и Картофи на Фурна
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Само за майстори - суфле с кашкавал и картофи на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • яйца - 6 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1 щипка мляно
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги и ги сваряваме. Добавяме маслото и солта и ги пасираме на гладко пюре.

Отделяме жълтъците от белтъците. Белтъците разбиваме на сняг и оставяме настрани.

Жълтъците добавяме към картофеното пюре и разбиваме с миксер.

Постепенно в тази смес сипваме индийското орехче, брашното и млякото, като продължаваме да разбиваме.

Към така получената смес добавяме белтъците, като разбъркваме само на ръка.

Намазваме с масло формички за суфле и сипваме до половината от сместа.

Поставяме по малко настърган кашкавал и отгоре сипваме още смес.

Печем на 220 градуса и вентилатор за около 15 минути .

Поднасяме веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: