Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Суфле от гъби, риба и кашкавал

Суфле от гъби, риба и кашкавал

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Суфле от гъби, риба и кашкавал1 / 2
16/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе хек
  • гъби - 500 г
  • кашкавал - 250 г
  • масло - 150 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 130 г
  • галета - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, нарязват на парчета и сваряват в подсолена вода, в който сме сложили 7-8 зърна черен пипер и дафинов лист. Рибата се сварява в подсолена вода и се отцежда.

100 г масло се загряват и брашното се запържва до златисто. Запръжката се разрежда с предварително свареното мляко и се вари на тих огън до сгъстяване.

Сместа се сваля от котлона и се застройва с предварително разбитите яйчени жълтъци. Оставя се да се охлади и внимателно се добавят разбитите на сняг белтъци.

Гъбите и рибата се отцеждат и нарязват на ситно. Добавя се половината кашкавал и млечния сос, подправя се със сол и черен пипер. Сместа се разпределя в купички за печене, които сме намазали обилно с масло и сме поръсили с галета.

Отгоре поръсваме с остатъка от кашкавала и печем около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: