Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел с хрупкав карамел

Крем карамел с хрупкав карамел

Крем карамел с хрупкав карамел
Снимка: Ваня Георгиева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Най-обичаме Крем карамел в голямата тава, защото можем да си отрежем по-големичко парче"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 250 г.
  • ванилия - 2 бр
  • захар - 100 г за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта с миксер. Добавете яйчената смес към свареното мляко, ванилията и разбъркваме.

Карамелизираме захарта и я разпределете във формички или чашки.

Наливаме от яйчената смес.

Нареждаме чашките в тава, в която сме сипали вода. Печем във фурната на не повече от 150 градуса.

Ако ви е силна, я намалете още, за да не завира водата - трябва да не се образуват шупли.

В отделен съд карамелизираме захар и нашарваме карамела от горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: