Зеленчуково клафути с козе сирене и чери

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1252
205
139
6
25/05/2016
"Ето и нашето топ предложение за обяд, да ви е сладко!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 669
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквичката на кубчета, чушките - на дребни парчета, лука и чесъна - на ситно.

Загрейте маслото и задушете последователно зеленчуците - първо тиквичките, после прибавете чушките и лука.

Накрая прибавете граха и зеления боб (нарязан на парчета), магданоза, копъра и подправките.

В тавичка разстелете зеленчуковата смес. Отгоре разпределете сиренето, нарязано на кубчета.

Разбийте яйцата със сметаната и залейте зеленчуците.

Разрежете черитата на две и ги наредете отгоре.

Поръсете с настъргано сирене (кашкавал) и печете на 200 градуса около 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Diana
Diana
25.05.2016 23:40
Изглежда невероятно! Само зеления фасул не ми допада, но ще заменя с нещо друго. Благодаря за хубавата рецепта
1
0
Криси Черникова
Разшкошен специалитет!
1
0
Добринка Петкова
Благодаря!Радвам се,че ви харесва.
0
0
Ваня Георгиева
Много вкусно изглежда само козето сирене малко ме смущава но сигурно е страшно вкусно щом има сметана.
1
0
Добринка Петкова
Аз съм използвала домашно козе сирене,което беше със страхотен вкус.Но може да го замениш с краве сирене,няма да промени вкуса на ястието.
0
0