Козе сирене пане

Козе сирене пане
Снимка: Светлана Лазарова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Уникално бирено мезе - толкова е вкусно, че нито то ще ви стигне, нито бирата"

Необходими Продукти

  • сирене - около 400 г домашно, козе
  • брашно
  • галета
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • подправки - 1 с.л. зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • чесън - на прах
  • червен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с овкусяване на галетата, тъй като именно тя е тайната на вкусната панировка.

Към галетата добавете равна супена лъжица зеленчукова подправка, щипка червен пипер, чесън на прах и черен пипер. Разбъркайте добре до еднородна смес.

Сиренето нарежете на парченца с предпочитаната от вас форма. Нагласете си продуктите за панировката (брашното, разбитите яйца и овкусената галета) в дълбоки чинийки и в близост до котлона.

Потопете парчетата сиренце последователно в брашното, в яйцата, в галетата и отново в яйцата. Изпържете до златисто в маслена баня.

Сервирайте със стръкче свеж магданоз, хубаво вино или бира.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: