Следобеден Кекс с Ябълки

25/05/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7845481
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 561
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • ябълки - 2 бр. 1 зелена и 1 червена
  • кафява захар - 160 г
  • захар - 90 г бяла
  • масло - 125г меко
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 135 мл
  • есенция - по няколко капки ванилилова и ромова (или щипка канела или индийско орехче)
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 170°С.

Измиваме, обелваме и настъргваме ябълките на едро.

Захарта и маслото се разбиват с миксер на пухкав крем, към тях се прибавят и яйцата и се разбива добре.

Добавя се брашното заедно с бакпулвера и ароматите (или подправките) и се разбива, докато се усвои брашното.

Получава се гъста смес, към нея прибавяме прясното мляко и накрая настърганите ябълки.

Изсипваме сместа в съд покрит с хартия за печене и печем около 50 минути. Проверяваме с клечека - тя трябва да излиза суха.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ваня Георгиева
Аз дори ги изтисквам преди да ги сложа.
1
0
Албена Асенова
Настърганите ябълки не трябва ли да се отцедят малко?
1
0
Лилия Цачева/Lipodve
Аз не ги отцеждам никога. По същия начин правя и с круши, и тях не отцеждам.
1
0
Ваня Георгиева
На мен ми изглежда много сладко, ронливо и вкусно.
1
0
Лилия Цачева/Lipodve
И доста сочно! :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв