Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Родопски клин»Родопска баница с ориз

Родопска баница с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Родопска баница с ориз
Снимка: Vildan Ahmedova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Страхотна вкусотия за любителите на различното! Открийте защо ето тук"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • овче сирене - 550 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • яйца - 7 бр.
  • масло - 200 г
  • сол - 1 ч.л.
  • ориз - 500 г
  • захар - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го подсушаваме. В дълбок съд върху котлона загряваме маслото и в него задушаваме ориза. Добавяме настърганото сирене и 3 от яйцата.

В отделен съд изсипваме брашното и с малко вода замесваме твърдо и еластично тесто. Разделяме го на три части. От всяка част разточваме кора с големината на тавата, в която ще печем баницата.

Намазваме тавата с масло и разстиламе първата кора. Върху нея изсипваме и разстиламе половината от сместа с ориза. Покриваме с втората кора и върху нея разпределяме равномерно останалата част от сместа. Покриваме с последната кора.

Заливаме баницата с разбитите и разбъркани с прясното мляко и захар и яйца.

Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса до зачервяване за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Обожавам вкуса на масло,който се носи от този клин.Страхотна вкусотия е.
27.05.2016 12:55
1