Пикантни странджанки с домашна кайма

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
278
1k
372
900
1
27/05/2016
"Чудихме се дълго защо се наричат Странджанки...След това просто решихме да си похпваме, без много, много да му мислим "
Приготвяне20 мин.
Готвене4 мин.
Общо24 мин.
Порции8 бр,.
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 254
  • Преглеждания за месеца158
  • Преглеждания за седмицата56
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • хляб - 8 бр.
  • кайма - 400 г (домашна, овкусена)
  • подправки - за каймата
  • сол - 8 г
  • кимион - 5 г
  • чубрица - 60 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 15 г лют
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесвам хубаво с подправките и оставям да престои 3-4 часа.

Мажа филиите с овкусената кайма и пека във фурната (предварително загряла) на горен реотан на 200 градуса за 3-4 мин.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Banshi
Banshi
11.04.2020 16:56
Странджанките се пекат върху скара с КАЙМАТА НАДУЛУ! Това ги отличава от всевъзможните други сандвичи ,принцеси, и филийки с кайма. Това не са странджанки!
0
0
Мария Божилова
Много добра рецепта за подправки на каймата.Направих ги и с домашен хляб.Станаха прекрасни.
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Винаги слагам в каймата чубрица ,кимион и черен пипер както ти ги приготвяш и стават чудесна закуска за почивните дни:)))
2
0
Потребител#167180
Ние вкъщи ги обожаваме и ги хапваме по всяко време :)
0
0