Начин на приготвяне
Нарежете лука на дребно. Загрейте 2 с.л. олио в тиган на котлона на умерена температура и запържете лука за около 3 мин.
Добавете чилито и разбъркайте за около минута. Добавете боба. Пържете боба за около 10-15 мин.
Загрейте 1 с.л. олио в друг тиган и запържете каймата, като натискате, докато стане на трохи. Добавете кимиона, черния, червения пипер и сол на вкус и след около минута и половин домат обелен и нарязан на кубчета.
Пържете около 15-20 мин или докато се изпари съвсем течността. Нарежете авокадото и другия домат на дребни парчета. Намачкайте авокадото, овкусете с лимонов сок и сол и добавете домата на кубчета. Разбъркайте.
Загрейте тортилите на сух тиган и ги поръсете с настърган кашкавал, за да се разтопи.
Разделете червения боб в две чинии.
Сипете от каймата върху тортилите и ги сгънете на две.
Поставете ги върху боба. Отгоре върху енчиладасите сипете от авокадото с домата.
Пикантните Енчиладас с Кайма са много вкусни.