Начин на приготвяне
Първо се приготвя каймата. В тенджера се слага каймата, натрошава се хлябът, рендосва се лукът, добавя се кимион, черен пипер, сол, разбиват се яйцата, добавя се содата и се залива с газираната вода.
Омесва се добре и се оставя в хладилник за 2-3 часа да стегне.
Сварените яйца се разделят на две, киселите краставички се режат на ивици, кашкавалът също.
Морковите се сваряват малко, за да омекнат леко и също се режат на ивици.
Вземаме найлон, навлажняваме го. Вземаме от каймата по една две шепи, разстиламе върху найлона, слагаме от плънката по средата и с помощта на найлона увиваме на руло.
Овалват се в брашно и се пържат в загрято олио от всички стани.
Така, докато свърши каймата.