Пилешки хапки, броколи с кашкавал и картофки

PlesnevaPlesnevaПомощник Готвач1723512522
30/05/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 313
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите: Кипнах вода със сол и сложих за 5 мин. нарязаните и почистени броколи, извадих ги и ги измих със студена вода в гевгира.

Това се прави за запазване на цвета, който при мен липсваше, защото малко ги позабавих в хладилника.

След това ги запечатвам за 5 мин. в масло и настъргвам кашкавал, докато се разтопи.

Пилешките гърди: Почистих гъбите, нарязах ги и ги хвърлих в тигана, след тях и нарязаните пилешки гърди. Добавих пилешко и гъбено бульонче, 1 пръст бира и оставих да изври, докато останат на мазнина.

Позапържих за 5 мин. за златист цвят и също настъргах кашкавал да се разтопи. По желание, можете да го мушнете за 5 мин. във фурната.

Картофки Уеджис: Kaртофките нарязах на приблизително еднакви парчета, полях ги със зехтин, червен, черен пипер, сол, чесън на прах и мащерка.

Разбърках ги хубаво и наредих в тавата на фурната, върху хартия за печене, едно до друго, да не се застъпват.

Пекох на 200 градуса около 30-40 мин. до зачервяване в предварително загрята фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар