Начин на приготвяне
В купа се разбива заквасена сметана с кисело мляко и захар докато се разтопи. Ягодите се измиват, почистват и нарязват на парченца.
Добавят се в млечната смес. Бисквитите се начупват на парчета и прибавяме в купата. Внимателно се разбърква с вилица да не станат на каша.
Предварително сме заделили 4 бисквити за основа. Приготвя се желатинът по указание и разтопен се прибавя в сместа. В подходяща купа се застила с прозрачно фолио, краищата да висят отвън.
На дъното се нареждат бисквитите и отгоре сипваме млечно-сметановата смес, краищата се свиват в средата. Сладкишът се оставя в хладилник да стегне.
След 3-4 часа се изважда и се обръща в голяма чиния, фолиото се маха. Отгоре се гарнира с нарязана ягодка и се поднася. Да ви е сладко!
Коментари